جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ – Friday 22 November 2024

ساعت: ۰۲:۰۴

تسهیل تحریمهای ایران با هدف کاهش قیمت جهانی نفت

هدف آمریکا از آسان گیری در اجرای تحریم‌ها در قبال ایران رسیدن نفت بیشتر به بازارها است تا قیمت‌ها کاهش یابد.

به گزارش “راهبرد انرژی“،با بروز نشانه‌های پی در پی درباره توافق آمریکا-ایران برای لغو تحریم‌ها علیه تهران در مقابل تعهد ایران درخصوص سطح غنی سازی، شانس سناریوی بازگشت کامل ایران به بازار نفت افزایش می‌یابد و این امر تاثیر زیادی در توزیع سهمیه‌های صادرات نفت دارد.

«نهاد اسماعیل»، کارشناس امور اقتصادی طی اظهاراتی به «العربی الجدید» گفت تأثیر بر سهمیه‌های صادرات نفت در کوتاه مدت قابل توجه نخواهد بود؛ «زیرا ایران در دوران تحریم‌ها به هیچ وجه صادرات خود را متوقف نکرد و با فروش 1.5 میلیون بشکه در روز از طریق نهادهای واسطه‌ای غیر ایرانی این تحریم‌ها را دور زد.

به گفته اسماعیل، ایران همیشه محموله‌های نفتی به چین ارسال کرده و از تأسیسات مشترک با عراق برای صادرات نفت خود استفاده کرده است، به گونه‌ای که گویی نفت متعلق به عراق است و تجربه طولانی در دور زدن تحریم‌ها دارد. او به این مساله اشاره کرد که کشورهای عضو اوپک و واشنگتن نیز این مساله را می‌دانند.

در این چارچوب اسماعیل سقوط قیمت نفت به علت بازگشت ایران به بازار به صورت علنی و افزایش عرضه نفت را پیش بینی نکرد و توضیح داد: «ممکن است علاوه بر میزان صادرات کنونی شاهد افزایش 1 میلیون بشکه در روز باشیم؛ اما این امر به برطرف کردن کسری در بازارها کمک می‌کند و ممکن است شاهد کاهش اندکی در سطح قیمت‌ها باشیم».

اسماعیل چنین سناریویی را «دردسر برای اوپک» توصیف کرد؛ اما در عین حال اشاره کرد که این سازمان می‌تواند برای حفظ ثبات و تعادل بازار گام‌های اصلاحی بردارد.

طبق گفته اسماعیل، ایران همچنین باید با اوپک همکاری کند؛ زیرا برای دستیابی به درآمدهای بیشتر و مقابله با بحران اقتصادی خود به قیمت‌های بالا نیاز دارد. وی اشاره کرد هدف آمریکا از آسان گیری در اجرای تحریم‌ها در قبال ایران رسیدن نفت بیشتر به بازارها است تا قیمت‌ها کاهش یابد و این امر به علت هوشیاری ائتلاف اوپک پلاس به رهبری عربستان سعودی که هدفش بالا نگه داشتن قیمت‌ها است، محقق نشده است.

اسماعیل به عنوان نتیجه گفت بازگشت ایران به اوپک می‌تواند عرضه نفت در بازار را افزایش دهد و در نتیجه در راستای کاهش قیمت‌ها فشار وارد کند و این امر تاثیر منفی بر درآمدهای نفتی کشورهای خلیج فارس دارد؛ اما این تاثیر احتمالا محدود و موقتی خواهد بود، چنانچه توافقی میان کشورهای اوپک و اوپک پلاس برای کنترل سطح تولید صورت گیرد یا چنانچه تقاضا برای نفت به میزان کافی برای جذب عرضه اضافی افزایش یابد.

ترجمه: اداره کل رسانه های خارجی

منبع: https://www.alaraby.co.uk/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی